Kjeveledds-plager

Kjeveleddsplager kan resultere i ubehag og påvirke din daglige livskvalitet. Vi tilbyr skreddersydd behandling for å lindre smerte og forbedre kjevefunksjonen. Kontakt oss for en konsultasjon.

Symptomer og behandling av kjeveleddsplager

Kjeveledd- og muskelplager: TMD, også kjent som temporomandibulær lidelse, refererer til en tilstand som påvirker kjeveleddene, musklene og strukturene rundt kjeven. Dette kan resultere i en rekke symptomer og ubehag som kan påvirke din daglige livskvalitet. 

Symptomene på TMD kan variere fra person til person, men vanlige tegn inkluderer smerte eller ubehag i kjeveleddene, kjevemusklene og ansiktet. Du kan oppleve smerte eller stivhet når du åpner eller lukker munnen, tygger mat eller utfører bevegelser med kjeven. Noen pasienter opplever også klikking eller knasing i kjeveleddene, hodepine, øresmerter eller øresus. 

Det er flere faktorer som kan bidra til utvikling av TMD. Dette inkluderer tannskader eller traumer, tannfeilbitt, stress, bruxisme (tennerklysing eller tanngnissing), leddgikt i kjeveleddene, muskelspenninger eller betennelse i kjeveområdet. En nøyaktig diagnose kan bare stilles av en tannlege eller kjeveortoped etter en grundig undersøkelse og vurdering av dine symptomer og kjevefunksjoner. 

Behandlingen av TMD tar sikte på å lindre smerte, forbedre kjevefunksjonen og redusere belastningen på kjeveleddene og musklene. Dette kan innebære bruk av avslapningsteknikker, eller skinner for å avlaste kjeven, justering av tannbittet eller tannregulering, og i noen tilfeller –  medisiner for å lindre smerte og redusere betennelse. Det er viktig å merke seg at det ikke finnes en kurativ behandling som passer for alle med TMD. Behandlingen vil variere avhengig av individuelle faktorer, og graden av TMD kan også påvirke hvilke tiltak som vil være mest effektive. 

Det er også viktig å ta hensyn til livsstilsfaktorer som kan påvirke TMD-symptomene. Dette kan inkludere å unngå å bite negler eller harde matvarer, redusere stressnivået, opprettholde en sunn holdning og ergonomi, og unngå overdreven kjevebevegelse eller tanngnissing. Husk at hver pasient er unik, og behandlingen av TMD vil være individuelt tilpasset for å møte dine spesifikke behov og symptomer.

Bestill en tannrens i dag

Vi vet at flere gruer seg for å bestille en rens hos tannlegen, men dette er viktig for å sikre at det ikke utvikler seg tannkjøttsykdommer eller andre komplikasjoner med tannhelsen din. 

Her på Grünerløkkas Hus Tannlegesenter er vi svært opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vi har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk og finner de beste løsningene for hver enkelt pasient.