Kroner og bro

Trenger du å erstatte skadede eller manglende tenner? Vi tilbyr kroner og broer som gjenoppretter både tannhelse og estetikk. Våre løsninger er skreddersydd til dine behov for et naturlig og funksjonelt resultat.

Valg av løsninger for erstatning av skadede eller manglende tenner

Det finnes flere måter å erstatte skadede eller manglende tenner på for å gjenopprette tannhelse, funksjon og estetikk. Manglende tenner kan  påvirke evne til å tygge mat og snakke klart, og for mange kan det føles stigmatiserende og påvirker selvtilliten til å smile. Valget av tannerstatning avhenger av flere faktorer, inkludert antall manglende tenner, plasseringen av tann-avviket, generell tannhelse, kostnader og  pasientens preferanser. Hos oss vil tannlegen gi deg grundig informasjon om de ulike alternativene og veilede deg i å ta en informert  beslutning.

Krone

En krone er en individuell tannerstatning som brukes når en enkelt tann er skadet eller svekket, for eksempel på grunn av tannråte, brudd eller store fyllinger. Kronen er en skreddersydd hette som dekker hele den synlige delen av den skadede tannen og gjenoppretter både funksjon og utseende. Kroner kan være laget av ulike materialer, for eksempel porselen, porselen på metall eller gull, og de lages med et naturlig og sømløs utseende som passer godt inn i tannsettet.

Bro

I de tilfellene hvor det mangler én eller flere tenner i tannrekken, kan man «lodde» flere kroner sammen, og på denne måten erstatte flere  manglende tenner – dette er en såkalt bro. En bro består altså av én eller flere kunstige tenner som er festet til nabotenner ved hjelp av kroner  som er loddet sammen. Både krone og bro er tannerstatninger som sitter fast i munnen, og med god munnhygiene er dette alternativer med  god prognose og lang holdbarhet.

Behandlingen går vanligvis over 2 tannlegebesøk. Ved første besøk sliper vi ned den skadede tannen og tar avtrykk ved å scanne en digital 3D-modell av tannen. Dette tar vanligvis 1-3 timer, avhengig av hvor mange tenner som skal lages. 3D-modellen sendes elektronisk til tanntekniker som lager kronen eller broen. Denne prosessen tar vanligvis 4-6 virkedager. 

Ved andre besøk limes den ferdige kronen eller broen på plass. 

Alle tannteknikker kostnader er inkludert.

 • Krone Kr. 6990,-
 • Høyestetisk krone Kr. 7990,-
 • Bro pr. ledd Kr. 6990,-
 • Skallfasett Kr. 7990,- - 8990,-
 • Protese Kr. 14500 - 17000,-
 • Reparasjon av protese Fra kr. 2990,-
 • Rebassering av protese Fra kr. 3200,-
 • Biteskinne m/ Helfo refusjon Kr. 4300,-
 • Biteskinne u/ Helfo refusjon Kr. 6300,-
 • Bedøvelse Kr. 190,-
 • Hygienetillegg Kr. 160,-

Bestill en tannrens i dag

Vi vet at flere gruer seg for å bestille en rens hos tannlegen, men dette er viktig for å sikre at det ikke utvikler seg tannkjøttsykdommer eller andre komplikasjoner med tannhelsen din. 

Her på Grünerløkkas Hus Tannlegesenter er vi svært opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vi har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk og finner de beste løsningene for hver enkelt pasient.