Proteser

Mangler du flere tenner eller alle tennene i en kjeve? Våre skreddersydde tannproteser gir funksjonell og estetisk erstatning for tapte tenner. Vi tilbyr både delproteser og helproteser tilpasset dine behov. Kontakt oss for en konsultasjon og finn den beste løsningen for deg.

Hva er tannproteser?

Tannproteser, også kjent som gebiss, brukes når flere tenner mangler i rekken, eller når alle tennene i en kjeve er tapt. Dette er en behandling som var mer vanlig før i tiden, men som vi utfører i mindre grad. I dag har vi flere moderne alternativer som tann-implantat, kroner og broer. Tannprotese kan likevel være  et alternativ for deg da alle pasienter behandles individuelt med tanke på ønske, behov, tannstatus, økonomi, alder og pasientens evne til renhold. Vi finner den beste løsningen for deg, og kan tilby tannproteser til en overkommelig pris.

To hovedtyper tannprotese - delprotese og helprotese

Vi deler inn i to hovedtyper: 

  • Delprotese erstatter flere manglende tenner og kan være avtakbar eller fast. De festes vanligvis til gjenværende tenner ved hjelp av klips eller andre fester. 
  • Helprotese, også kalt gebiss, erstatter alle tennene i en kjeve og er avtakbare. De hviler på tannkjøttet og støttes av kjevebenet. Proteser er en avtakbar løsning som betyr at de må ut av munnen på natten.

Hva er prisen på en tannprotese?

Prisen på protesene er avhengig av flere faktorer og varierer ut ifra tidsbruk, materialvalg, hvor mange tenner som skal erstattes, om du trenger delprotese eller helprotese og om du trenger tannproteser i begge kjever eller bare en. Vanligvis ligger prisen for en komplett tannprotese på mellom 14.500 og 17.000 kroner, inkludert alle nødvendige kostnader forbundet med behandlingen. Det er også viktig å merke seg at for pasienter med krav på Helfo-refusjon, blir det ca halv pris.Denne refusjonsordningen gjør det mer økonomisk tilgjengelig for pasientene å få den nødvendige tannbehandlingen de trenger.

Når alt av forarbeid er ferdiggjort og du er klar for å lage en protese går det vanligvis 2-3 seanser hos tannlegen. I komplekse kasus hender det at vi lager en "prøve protese" for å være sikker på at sluttproduktet er tilfredsstillende før vi sender endelig bestilling til tanntekniker.  Normalt tar hele prosessen 1-2 uker. 

Pris på protese varierer ut ifra tidsbruk, materialvalg og hvor mange tenner som skal erstattes. Vanligvis ligger dette på 14.500 - 17.000 inkludert alle kostnader. Har du krav på Helfo refusjon blir det ca halv pris.

Bestill en undersøkelse i dag

Vi vet at flere gruer seg for å bestille en undersøkelse og rens hos tannlegen, men dette er viktig for å sikre at det ikke utvikler seg tannkjøttsykdommer eller andre komplikasjoner med tannhelsen din. 

Her på Grünerløkkas Hus Tannlegesenter er vi svært opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vi har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk og finner de beste løsningene for hver enkelt pasient.