Proteser

Proteser, også kjent som gebiss, brukes når flere tenner mangler i tannrekken,eller når alle tennene i en kjeve er tapt.

Proteser

Proteser, også kjent som gebiss, brukes når flere tenner mangler i rekken, eller når alle tennene i en kjeve er tapt. Dette er en behandling som var mer vanlig før i 

tiden, men som vi utfører i mindre grad. I dag har vi har flere alternativer som tann-implantat, kroner og broer. Tannprotese kan likevel være  et alternativ for deg da alle pasienter behandles individuelt med tanke på ønske, behov, tannstatus, økonomi, alder og pasientens evne til renhold. Vi finner den beste løsningen for deg. 

Det finnes to hovedtyper proteser: 

– Delprotese erstatter flere manglende tenner og kan være avtakbar eller fast. De festes vanligvis til gjenværende tenner ved hjelp av klips eller andre fester. 

– Helprotese, også kalt gebiss, erstatter alle tennene i en kjeve og er avtakbare. De hviler på tannkjøttet og støttes av kjevebenet. Proteser er en avtakbar løsning som betyr at de må ut av munnen på natten. 

Når alt av forarbeid er ferdiggjort og du er klar for å lage en protese går det vanligvis 2-3 seanser hos tannlegen. I komplekse kasus hender det at vi lager en "prøve protese" for å være sikker på at sluttproduktet er tilfredsstillende før vi sender endelig bestilling til tanntekniker.  Normalt tar hele prosessen 1-2 uker. 

Pris på protese varierer ut ifra tidsbruk, materialvalg og hvor mange tenner som skal erstattes. Vanligvis ligger dette på 14.500 - 17.000 inkludert alle kostnader. Har du krav på Helfo refusjon blir det ca halv pris.

Våre tjenester

Bestill en undersøkelse i dag

Vi vet at flere gruer seg for å bestille en undersøkelse og rens hos tannlegen, men dette er viktig for å sikre at det ikke utvikler seg tannkjøttsykdommer eller andre komplikasjoner med tannhelsen din. 

Her på Grünerløkkas Hus Tannlegesenter er vi svært opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vi har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk og finner de beste løsningene for hver enkelt pasient.