Undersøkelse og rens

Er det lenge siden du har hatt en sjekk av din munn- og tannhelse? Her hos Grunerløkkas Hus Tannlegesenter bistår vi med grundige undersøkelser.

Er du ny pasient?

Hos oss får du introduksjonspris med klinisk undersøkels, røntgen, rens og AirFlow til 790,-

Hva inkluderer en undersøkelse og rens?

Er det lenge siden du har hatt en sjekk av din munn- og tannhelse? Kjenner du på ubehag og har spørsmål om behandling? Eller trenger du bare standard rutinekontroll med røntgenbilder, fjerning av tannstein og misfarging? Her hos Grunerløkkas Hus Tannlegesenter bistår vi med grundige undersøkelser, besvarer spørsmål, setter deg som pasient i fokus og finner sammen med deg ut av dine behov. 

Det er ikke rart at mange glemmer sjekken hos tannlegen, for tennene sier ikke alltid ifra om noe er galt. Derfor er det viktig å passe på at det ikke går for lenge mellom hver undersøkelse. En grundig undersøkelse av munnhulen er viktig for å opprettholde god munn- og tannhelse og for å forebygge sykdomsutvikling. 

Ved en førstegangs-undersøkelse hos Grunerløkkas Hus Tannlegesenter, gjennomfører vi en grundig sjekk – både klinisk og med røntgenbilder. Vi ser på kjeveledd- og muskelplager, munnhulen, tunge og slimhinner, tannkjøtt og tenner. Dersom det blir registrert et behandlingsbehov, blir det fremlagt behandlingsforslag, etterfulgt av behandlingsplan og kostnadsoverslag. Dette blir laget i samråd med  deg. Det er viktig for oss at du som pasienten føler deg sett, ivaretatt og inkludert i og under hele behandlingsprosessen.

Akutt time

Har du smerter, tannverk, mistet en fylling, knekt en tann – og trenger akutt hjelp? Da fokuserer vi alltid på smertelindrende behandling og legger til rette for akutt behandling hos en av våre tannleger samme dag. Vi har kort ventetid og finner alltid en løsning som passer for deg. En akutt undersøkelse koster 990,- + evt. behandling som utføres.

Hos oss bruker vi moderne utstyr for fjerning av tannstein og rensing av tenner. For å fjerne tannstein, benytter vi et redskap som kalles en air-scaler. Denne vibrerer med høy frekvens og knuser tannstein. Ved behov polerer vi tennene med «pimpstein», en type poleringspasta, og roterende pussekopp. For å komme godt til mellom tenner benytter vi oss av AirFlow. AirFlow er en svært populær, effektiv og behagelig behandling. Tennene saltblåses og både belegg og misfarging kan fjernes. Resultatet gir glattere, renere – og kan også  gi hvitere tenner. 

Som regel vil det bli utført tann-rens i kombinasjon med en tannundersøkelse, men det er også fullt mulig å bestille bare en tann-rens.

Det er individuelt hvor ofte det er nødvendig med en undersøkelse hos tannlegen. For de fleste vil det være tilstrekkelig å gjøre dette en gang i året. Hos enkelte kan det være anbefalt med flere besøk. Det kan skyldes sykdomsutvikling, som tannlegen ønsker å følge opp og kontrollere oftere, eller fordi det er behov for å rense tennene flere ganger i året. Selv om man pusser tennene to ganger daglig, kan det samle seg tannstein, både over tannkjøttet og under tannkjøttet. Tannstein er forkalket avleiring på tennene, og skyldes mineraler i spyttet som forkalker plakk på tennene. Tannstein truer munnhelsen fordi det gir økt plakkdannelse, skaper betennelse i tannkjøttet og kan føre til utvikling av tannkjøttsykdom. Dessuten kan man få dårligere ånde og tennene kan se gulere ut. Derfor er det anbefalt med regelmessig sjekk og rens. Spør gjerne tannlegen din om hva som er passende intervall for deg. 

Av erfaring vet vi at mange av ulike årsaker utsetter å gå til tannlegen. Tannlegeskrekk er noe vi har god kjennskap til og ønsker derfor å gi  deg en positiv opplevelse. Det viktigste for et sunt samarbeid er at vi finner en behandler du er komfortabel og trygg på. Ønsker du ekstra tid  - eller kanskje du vil komme innom for å bli kjent med oss? Vi er løsningsorientert og ønsker å setter deg som pasient i fokus. Om du trenger  sedasjon (beroligende medikamenter) under behandling har vi god erfaring med flere alternativer. Vi finner sammen ut hva som passer best  for deg og tar det i ditt tempo.

Under et svangerskap er det mange forandringer som skjer i kroppen. Hormonelle endringer, livsstil og kosthold kan medføre endringer i  tannkjøtt og generell tannhelse. Det anbefales derfor å gå til tannlegen under svangerskapet for undersøkelse og rens! Dessuten er det veldig  behagelig med en god og forfriskende tannrens.  

Kan jeg ta røntgen når jeg er gravid? 

I utgangspunktet er det trygt å ta røntgen når man er gravid da strålefeltet er veldig lite og absorberes i kjeven. Det skal alltid  være en god grunn for å ta røntgen og fordelene skal være større enn ulempene. Selv om forskning tilsier at det ikke er farlig  tar vi sjeldent røntgen dersom det ikke er nødvendig.

Forebyggende behandling, 2 røntgenbilder og behandlingsplan er inkludert i undersøkelsen

  • Førstegangs undersøkelse med tannrens Kr. 790,-
  • Undersøkelse med tannrens (ink AirFlow) Kr. 990,-
  • Undersøkelse uten tannrens Kr. 790,-
  • Tannrens Kr. 790,-
  • AirFlow behandling Kr. 490,-
  • Akutt time på dagen Kr. 990,-
  • OPG røntgen Kr. 700,-
  • OPG m/ refusjon Kr. 475,-
  • Røntgen (pr. stk.) Kr. 140,-

Bestill en undersøkelse i dag

Vi vet at flere gruer seg for å bestille en sjekk hos tannlegen, men dette er viktig for å sikre at det ikke utvikler seg tannkjøttsykdommer eller andre komplikasjoner med tannhelsen din. 

Her på Grünerløkkas Hus Tannlegesenter er vi svært opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vi har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk og finner de beste løsningene tilpasset dine behov.