Rotfylling

Trenger du å rotfylle en tann? Vi har flere dyktige tannleger som utfører denne type behandling hos oss.

Rotfylling

Hva er en rotfylling?

En rotfylling innebærer at pulpa (hulrommet med blodkar og nerver) renses for bakterier og deretter tettes igjen med et materiale som er bakterietett. Dersom kariesutviklingen har nådd tannens hulrom, også kalt pulpa, er det for seint å legge en vanlig fylling og tannen må  rotfylles. (illustrasjon) 

En rotfylling er en prosedyre som gjøres under lokalbedøvelse. Når man rotfyller en tann, er det svært viktig at behandlingen gjøres sterilt – helt til det er totalt fritt for bakterier. Det kan kreve flere runder med utrensing. Etter utrensing fyller man igjen med et bakterietett materiale i tannens røtter. Deretter må man velge et alternativ for å gjenoppbygge selve tannkronen. Dette gjøres med en toppfylling eller en krone. Det er anbefalt med en krone innen 2 år etter rotfyllingen, fordi en krone omkranser hele tannen, gir jevn tyggebelastning og  reduserer faren for rot-fraktur, brudd i roten.

Selve rotfyllingen gjøres under lokalbedøvelse og er smertefri. 

I forbindelse med utrensingen er det vanlig med noe ubehag og ømhet når bedøvelsen går ut.

Det er anbefalt å vente med mat og drikke til bedøvelsen har gått ut (ca. 1-2 timer etter behandlingen), slik at man ikke biter seg i kinn og  tunge. Ellers er det bare å spise, tygge og pusse som normalt.

Pris på rotfylling varierer ut ifra hvor mange kanaler (røtter) tannen har. Fortenner har 1 kanal, mens jeksler har 3-4 kanaler. 

  • Bedøvelse koster 190 per seanse, men er individuelt og kan variere etter behov.
  • Hygienetillegg på 160 kommer i tillegg per tannlegebesøk.

NB! Når rotfyllingen er ferdig kommer toppfylling eller krone kommer i tillegg.

  • 1 kanal (2 seanser) Kr. 3990,-
  • 2 kanaler (2 seanser) Kr. 4990,-
  • 3-4 kanaler (2 seanser) Kr. 5990,-
  • Tillegg for komplisert rotfylling Kr. 990,-
  • Stift Kr. 1850,-
  • Bedøvelse (pr. injeksjon) Kr. 190,-
  • Hygienetillegg Kr. 160,-

Våre tjenester

Bestill en undersøkelse i dag

Vi vet at flere gruer seg for å bestille en rens hos tannlegen, men dette er viktig for å sikre at det ikke utvikler seg tannkjøttsykdommer eller andre komplikasjoner med tannhelsen din. 

Her på Grünerløkkas Hus Tannlegesenter er vi svært opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vi har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk og finner de beste løsningene for hver enkelt pasient.