Rotfylling

Trenger du å rotfylle en tann? Våre erfarne tannleger tilbyr skånsom og grundig rotfylling under lokalbedøvelse for å sikre at tannen blir helt fri for bakterier og gjenopprettet med en toppfylling eller krone.

Hva er rotfylling?

Her hos oss på Grünerløkkas Hus Tannlegesenter tilbyr vi rotfylling til konkurransedyktige priser. En rotfylling innebærer at tannens hulrom, også kalt pulpa, renses for bakterier og deretter tettes igjen med et materiale som er bakterietett. Dersom kariesutviklingen har nådd pulpa (hulrommet med blodkar og nerver), er det for sent å legge en vanlig fylling og tannen må derfor rotfylles.

Alt du trenger å vite om rotfylling: Fra behandling til gjenoppbygging

En rotfylling er en prosedyre som gjøres under lokalbedøvelse. Når man rotfyller en tann, er det svært viktig at behandlingen gjøres sterilt – helt til det er totalt fritt for bakterier. Det kan kreve flere runder med utrensing. Etter utrensing fyller man igjen med et bakterietett materiale i tannens røtter. Deretter må man velge et alternativ for å gjenoppbygge selve tannkronen. Dette gjøres med en toppfylling eller en krone. Det er anbefalt med en krone innen 2 år etter rotfyllingen, fordi en krone omkranser hele tannen, gir jevn tyggebelastning og reduserer faren for rot-fraktur, det vil si brudd i roten.

Har du en rotfylling som er ødelagt? Vi tilbyr akutt hjelp for ødelagte fyllinger og kroner. Les mer om vår akutte tannlegehjelp her.

Hva er prisen på rotfylling?

Prisen på rotfylling varierer ut ifra flere faktorer, inkludert den spesifikke tannens behov, skadeomfang, antall kanaler (røtter) involvert, og kompleksiteten av prosedyren. Forskjellige tenner har ulikt antall kanaler; for eksempel har fortenner en kanal, mens jeksler har 3-4 kanaler. Etter en rotfylling kan det også være nødvendig med en ekstra kostnad for å påføre en krone eller fylling for å beskytte tannen videre. Selv om en rotfylling kan være kostbart og tidkrevende, vil det være en verdifull investering i din orale helse med tanke på å bevare din naturlige tann i årene fremover, noe som ofte er rimeligere enn å erstatte tannen. For rotfylling av en tann kreves det vanligvis mer enn et tannlegebesøk.

  • Bedøvelse koster 190 per seanse, men er individuelt og kan variere etter behov.
  • Hygienetillegg på 160 kommer i tillegg per tannlegebesøk.

 

NB! Husk at når rotfyllingen er ferdig, kommer toppfylling eller krone i tillegg.

  • 1 kanal (2 seanser)Kr. 3990,-
  • 2 kanaler (2 seanser)Kr. 4990,-
  • 3-4 kanaler (2 seanser)Kr. 5990,-
  • Tillegg for komplisert rotfyllingKr. 990,-
  • StiftKr. 1850,-
  • Bedøvelse (pr. injeksjon)Kr. 190,-
  • HygienetilleggKr. 160,-

Bestill en undersøkelse i dag

Vi vet at flere gruer seg for å bestille en rens hos tannlegen, men dette er viktig for å sikre at det ikke utvikler seg tannkjøttsykdommer eller andre komplikasjoner med tannhelsen din. 

Her på Grünerløkkas Hus Tannlegesenter er vi svært opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vi har lang erfaring med pasienter som har tannlegeskrekk og finner de beste løsningene for hver enkelt pasient.