Usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering har revolusjonert tannhelsefaget ved å tilby en nesten usynlig løsning for å korrigere tannstillingsfeil. Dette moderne alternativet til tradisjonelle tannreguleringer tilbyr en estetisk tiltalende og praktisk måte å oppnå et perfekt smil på.

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er en diskret metode for å rette opp tennene på. De mest populære typene inkluderer klare plastskinner som gradvis flytter tennene til ønsket posisjon.

To typer usynlige tannreguleringer: 

  1. Klare Plastskinner (som Invisalign)
  2. Lingual Braces (fester på baksiden av tennene)

Fordelene med usynlig tannregulering

En av de største fordelene med usynlig tannregulering er at den er nesten usynlig, noe som gjør den ideell for voksne og tenåringer som er selvbevisste om sitt utseende. I tillegg tilbyr den økt komfort uten skarpe metallkomponenter som kan irritere munnens indre. Ikke bare er den mer estetisk tiltalende enn den tradisjonelle reguleringen, usynlig tannregulering er også svært effektiv mot en rekke tannstillingsfeil. Skinnene er avtagbare, noe som gjør det enklere å spise, børste og bruke tanntråd uten problemer.

Hvordan fungerer usynlig tannregulering - selve prosessen

Behandlingen starter med en grundig tannundersøkelse og digital skanning av tennene for å skape en nøyaktig 3D-modell. Basert på dette, utvikler ortodontisten en tilpasset behandlingsplan som inkluderer en serie med skinner. Hver skinne bæres i omtrent to uker før den byttes ut med den neste i serien, og disse flytter gradvis tennene mot deres endelige posisjon. Pasienten må regelmessig besøke tannlegen for å overvåke fremgangen.

Hvem kan dra nytte av denne behandlingen?

Usynlig tannregulering er best egnet for tenåringer og voksne med mild til moderat tannmisalignment. Det er ikke alltid egnet for mer komplekse tannstillingsfeil eller alvorlige bittproblemer.

Usynlig tannregulering - pris

Kostnaden for usynlig tannregulering kan variere betydelig basert på behandlingens kompleksitet og tannlegens erfaring. Prisene i Norge kan variere og faktorer som lengden på behandlingen, tilpasning av skinnene og tilleggsbesøk hos tannlegen kan alle påvirke den totale kostnaden.

Et diskret alternativ for forbedring av smilet

Usynlig tannregulering tilbyr en effektiv, komfortabel og estetisk løsning for deg som ønsker å forbedre smilet uten de tradisjonelle ulempene ved metallregulering. Ved å velge usynlig tannregulering kan pasienter oppleve en mindre påtrengende, mer behagelig og like effektiv behandlingsmetode.

Hos Grünerløkka Hus Tannlegesenter tilbyr vi usynlig tannregulering i form av Invisalign, et utmerket alternativ til tradisjonelle reguleringer. Du kan lese mer om Invisalign her. Dette valget er særlig populært blant både voksne og tenåringer som ønsker et mer diskret alternativ, som ikke påvirker deres utseende nevneverdig. Kontakt oss for å finne ut om usynlig tannregulering er riktig for deg, og ta det første steget mot et strålende smil.